EHC op Twitter EHC op Facebook

Nieuwe L20 balgadapter voor MAN uitlaten met NOx-sensor

EHC Teknik is reeds vele jaren hofleverancier bij MAN. In opdracht van MAN Duitsland werd er gezocht naar een oplossing voor de vrachtwagens die uitgerust waren met een “SCR-systeem”. SCR staat voor ‘Selective Catalytic Reduction’, wat inhoudt dat alleen NOx en geen andere geoxideerde stof in een speciale katalysator chemisch wordt gereduceerd tot stikstofgas en waterdamp. SCR systemen maken gebruik van AdBlue die wordt voor de katalysator in de uitlaat gespoten wordt. Hierdoor wordt de schadelijke NOx omgezet in onschadelijk stikstofgas en waterdamp. Deze twee stoffen komen van nature in onze dampkring voor. In het verleden werd door MAN reeds gebruik gemaakt van onze L20 met opblaasbare balg. Deze balg werd in de uitlaat gebracht om daarna opgeblazen te worden. Hierdoor ontstond een luchtdichte verbinding tussen de uitlaat en onze L20 opzetroetfilter. Wanneer een MAN vrachtwagen uitgerust wordt met een SCR-systeem dan plaats men o.a. een Nox-sensor in de uitlaatpijp, hierdoor werd het onmogelijk om de opblaasbare balg in de uitlaat te plaatsen. EHC heeft een nieuw type balg gemaakt op maat van de MAN uitlaat die niet in maar over de uitlaat wordt geplaatst. De balg is voorzien van een uitsparing voor de Nox-sensor.

Plaats hier uw reactie.