EHC op Twitter EHC op Facebook

Informatieve website ivm roetfilterplicht in Nederland

Op het internet vind je vanaf heden een nieuwe website met info over roetfilters en de arbo regelgeving, ook wel bekent als de roetfilterplicht.  Op de website “roetfilter.org” ga je enkel  informatie vinden over roetfilters die gebruikt worden arbo technische problemen op te lossen. 

Wat veel mensen niet beseffen is dat heel wat roetfilters tot doel hebben om milieu technische problemen aan te pakken.  Om veilig met diesels binnen te kunnen werken, is men Nederland  verplicht om roetfilters te gebruiken met een minimum rendement van 70%.  In landen zoals bv Duitsland gelden zelfs nog strengere normen.  Daar moet een roetfilter een minimum rendement van 90% halen.  Niet alle roetfilters halen een minimum rendement van 70%.  Er zijn heel wat roetfilters die maar een max rendement van 30% (open roetfilter) of 50% (halfopen roetfilter) halen. 

Enkel gesloten roetfilters halen het beoogde minimum rendement van 70%.  Gesloten roetfilter slagen er in om de uitstoot met minimum 90%  terug te dringen. Op de website vindt u tekst en uitleg over zowel tijdelijke roetfilters als permanente oplossingen.  Tijdelijke filters zijn draagbare opsteekfilters die kunnen gebruikt worden om voertuigen (auto’s, vrachtwagens, bussen, etc) inpandig te starten te te verplaatsen.  Permanente roetfilters worden op het voertuig of de machines opgebouwd (bv op heftrucks).

Lees meer over DME op Roetfilter.org

Plaats hier uw reactie.